YOGURT CORBASI
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Su Bardağı Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane
HAZIRLANIŞI :
Ön
hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda
akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.
Yoğurdu
derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un
ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek
karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave
edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.
Çorbanın
pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını
küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine
ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine
gezdirerek servis yapalım.
AFIYET OLSUN...
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Su Bardağı Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane
HAZIRLANIŞI :
Ön
hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda
akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.
Yoğurdu
derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un
ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek
karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave
edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.
Çorbanın
pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını
küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine
ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine
gezdirerek servis yapalım.
AFIYET OLSUN...